14 iun. 2012

Nuante de gri...

Nimic nu e veșnic. Toate se schimbă, și bune și rele.Nimic nu mai e ca altădată...

Copilaria... Înainte copii ieșeau afara, se jucau împreună ,zburdau, inventau o mulțime de jocuri noi, căci pe-atunci nu aveau toate aceste aparate moderne, nu stăteau nicio clipă pe loc (cred că le-a fost cu mult mai vesel decît copiilor din ziua de astăzi....) Dar toate astea sunt deja povești, căci s-au schimbat obișnuințele noii generații. Acum aceștia toată ziua ascultă  muzică la căști, conversează pe mess și folosesc doar prescurtări, se joaca în fifa, counter strike sau sims. Sunt lipsiți de imaginație și creativitate. Sunt obișnuiți să primeasca totul de-a gata...
O altă constatare de-a mea este că oamenii aleargă după bani, și uneori chiar calcă în picioare principiile și valorile unei societăți, ba chiar și pe sine. Sunt atît de dornici de bani încît se lipsesc de timpul liber care ar fi trebuit petrecut împreună cu familia și cu cei dragi lor. Niciodată nu le ajunge, și vor mai mult și mai mult...Sunt oameni muncitori, harnici care lucrează zi și noapte pentru a se putea întreține pe sine și pe familia sa, în timp ce alții construiesc palate somptuase(de mai mare dragul să le privești), mașini luxoase, vacanțe în cele mai de vis locuri, petreceri ca la împarați, și toate acestea pe banii cui??! Evident nu pe banii cîștigați cinstit.
Trist dar totuși adevărat...

In ziua de azi oamenii nu pot decît să critice pe alții, să arate cu degetul și atît. În loc să judece pe alții mai bine ar încerca ei să facă ceva demn, să arate că ei sunt capabili și să dea exemplu și la ceilalți. Nu e bine să ne ponegrim atunci cînd greșim. Bine ar fi să ne ajutăm, să ne dăm sfaturi, să trăim într-o societate cu valori frumoase, ca într-o familie.

Moldova - PATRIA MEA


Limba română sau moldovenească??! Pe voi asta vă preocupă acum? Atîta timp cît avem o limbă decentă, cu care să ne putem mîndri, nu cred că mai contează că e moldoveneasca sau română. Ar trebui să ne fie rușine de cum vorbim între noi. Rusismele care s-au strecurat în vorbirea noastră, ar trebui eliminate, căci nu ne dau bine în fața altor țări. Nu ne arată potențialul și nici intelectul (DACĂ îl mai avem)Credeți că dacă vorbiți în acest fel păreți mai deștepți?? Pun pariu că cineva străin, în special românii rîd de noi, și de vorbitul nostru păsăresc care nu ne reprezintă deloc.

Puneți-vă întrebarea: UNDE NE ÎNDREPTĂM??!








Trist și totuși adevărat:
  1.  În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
  2. Oamenii cu bani sunt de două feluri: apăraţi de poliţie ori căutaţi de poliţie.
  3. Oricât te-ai strădui, cineva va munci mai puţin decât tine şi va câştiga mai mult.
  4. Principala problemă a omului e că el singur îşi creează probleme.
  5. Cine mun­ceşte toată ziua nu mai are timp să câştige.
  6. Utilizînd internet-ul, nu avem dreptul sa uităm… că acțiunile noastre sunt acum inscripționate în lumea WWW pentru totdeauna.
  7. Toți va vor binele, nu-i lasați sa vi-l ia!
  8. Nimic nu rămâne la fel, nimic nu e static. Dar depinde de tine în ce fel se schimbă ceva.
  9. Copilăria. Singurul paradis pierdut.
  10. Cei mai josnici oameni sunt cei care ştiu doar să critice şi o fac într-un mod totalmente neconstructiv şi dispreţuitor etc...


Dacă îţi pasă de viitorul ţării noastre, dă click pe g+1