18 mai 2013

Pe cale de a pierde


Fiecare a avut parte si de momenete mai sumbre în viaţă; cind iti pare ca nimeni nu te intelege si ca ai cea mai nenorocita viata. Atunci parca esti impins sa faci lucruri rele, sa le provoci durere si altora, sa sufere si ei! Esti ferm convins in pozitia ta si nu ai de gind sa renunti la ideile tale. Vreai sa iai totul de la capat: sa te schimbi pe tine si apoi poate-ti faci si prieteni noi. Si atunci cum ramine cu cei vechi?! Fasi citiva pasi in fata lor, si apoi inca citiva pasi si inca citiva..pina cind ajungi sa fii prea departe de ei, sa privesti din alt punct de vedere viata. Gata, ai reusit, ai obtinut ceea ce doreai. Prietenii stau si-ti striga din urma, te cauta, pentru ca lor le pasa; tu te-ai schimbat; te faci ca nu-ti pasa, dar de fapt, ce se intimpla cu adevarat? Din simpla ta naivitate ca procedind asa, totul va fi mai simplu si toti vor fi mai fericiti, ai ajuns NICAIERI si desi pretinzi ca nu te doare, privirea te da de gol, urmind sa porti in suflet mereu acel regret de care pina acum nu te indoiai citusi de putin.




Cu totii gresim. Toti. Si totusi, mereu exista o cale de iesire, trebuie doar sa stii unde sa o cauti.
Gindeste-te doar putin la ce era odata.. Nu era oare frumos? Aduti aminte de acele momenete cind prietenii erau totul pentru tine si tu erai totul pentru ei. Va simteati bine. Erati FERICITI ÎMPREUNĂ pentru ca va aveati unul pe altul.


Cu totii gresim. Si totusi, trebuie sa gasim forta in noi pentru a ne cere iertare, pentru a recunoaste ca nu am avut dreptate.
Cu totii gresim. Uneori te simti si tradat. Te deranjeaza o multime de lucruri la o persona dar pe care nu le destainui nimanui, le tii doar pentru tine, şi atunci cum vreai tu ca acea persoana sa-si repare greseala, ca sa fie ca adineauri??! Corect. Nu poate.
Vom fi pusi la multe incercari in viata, iar prietenii sunt cei care trebuie sa te sustina, sa te ajute sa te ridici atunci cind cazi. Ei îţi întind mîna să te întorci inapoi la ei, dar ce folos, daca tu le-o respingi si continui sa mergi..
Nu mai asculti pe nimeni si nu mai tii cont de parerea nimanui, fiindca consideri ca sa fi fost in locul tau ar fi procedat la fel, nu-ti cunosc povestea. Ca sa fii inteles, EXPLICA. Nu-i judeca. Nu au gresit cu nimic in fata ta. Vor sa te ajute. Iar tu doar iti dai dreptate mereu..
Încearcă să priveşti dincolo de toate. Explică. Înţelege. Iartă.
Nu incerca sa pari altcineva decit cine esti. Incearca sa realizezi unele lucruri pe care nu le poti schimba, dar le poti face mai bune. Mergi in intimpinarea ajutorului. Fa-ti prieteni noi, dar nu-i uita pe cei vechi.
Nu intoarce spatele celora care vor sa te ajute, care tin la tine. Alegerea iti apartine. Tu ce vreai?
..Ai grija sa nu pierzi totul.

Un comentariu:

  1. bravo....Frumos...Dar nu tot depinde de ea....pinca la urma e alegerea ei...dar contribuie la ea prietenii....

    RăspundețiȘtergere