16 iun. 2013

Fii OM

" Să rămîi om între oameni, numai ca să salvezi în tine însuți ideea de om, chiar dacă alții te calcă în picioare. "

Marin Preda

11 iun. 2013

Gînduri împrăstiate

Privesc în urma şi îmi dau seama că totul s-a schimbat. Totul.
Nu regret. Nu regret absolut nimic, căci odată mă făcea fericită.
Cît de mult se schimbă oamenii.
Aţi simţit vreodată că parcă nimic nu vă mai leagă de o persoană deşi aveţi (aveaţi) atîtea în comun şi trăiţi mai mult cu amintirile decît cu persoana însuşi?
Stau şi mă întreb.. A fost mereu aşa, am fost eu oarba sau ceva s-a schimbat?
Prietenii vin şi pleacă. Cu timpul..de unii te apropii mai mult, de unii te îndepărtezi. Dar asta e. Nu putem schimba cursul vieţii.
Îmi pare rau. Mi-e milă..şi nu de mine dar de ei. I-am cunoscut altfel, dar se pare că ceva sau cineva i-au făcut să se schimbe. Şi cît de mult n-ar încerca ei să zică că nu e aşa, că s-au schimbat înapoi, nu e adevărat..Doar că ei nu observă.
Nu înţeleg. De ce? Cum? Pentru ce?
Nu încerc să-i schimb înapoi. De ce aş face-o? Dacă ei sunt fericiţi, poate că aşa e mai bine.
O parte din mine ştie că nimic nu o sa fie cum a fost, că nu am ce schimba şi totuşi alta încă speră la o minune. Îmi doresc să mă trezesc într-o dimineaţă şi să sesizez că a fost doar un vis; că suntem încă prieteni cu toţii!
Nimic nu se uită. Certuri. Împăcări. Mii de scuze. Şi totuşi rănile rămîn.
..
Cîtă falsitate în această lume!
Cum poţi să spui lucruri care nu te reprezintă!
De ce să pretinzi că eşti altfel??
Prea multe întrebări şi nici un răspuns care să te poată justifica.
Se pare că singuri mergem spre prăpastie. Nu ştiu. Chiar nu ştiu.
Mentalitatea noastră ne va duce de rîpă. Vom ajunge nicăieri.
..
Am nevoie de o pauza de la tot haosul acesta!

Aaa..Şi încă ceva.. Cunoaşte cineva noţiunea de "prietenie"?! Nu-i pot înţelege pe unii. Se cunosc cu o persoană de atît de puţin timp şi deja se consideră "cei mai buni prieteni", "soră", "frate" etc. Serios?! Încă mai aveţi pînă la cei mai buni prieteni! Prin cîte va trebui să treceţi..ÎMPREUNĂ. Nu e totul chiar atît de simplu. O prietenie presupune MULTE: încredere, respect , înţelegere, egalitate, sinceritate, receptivitate, sprijin, comunicare, toleranţă. Doar prin faptul ca vă vorbiţi unul altuia, ziceţi că vă înţelegeţi, că ţineţi unul la altul, nu vă face cei mai buni prieteni! Nu judec. Poate ca gresesc..dar parerea mea este că aici îşi face loc disperarea :) Parerea mea. Ce
folos sa ai o mulţime de "fraţi şi surori" dacă aceştia nu o să-ţi fie alături cînd o să-ţi fie greu. E uşor să dai sfaturi..mai greu e să treci prin toate.. Nu ştiu. Mă dezamăgesc în oameni pe zi ce trece.

Eşti tu mulţumit oare?