23 nov. 2012

Altcineva

Ajunge. M-am săturat!
M-am saturat de cei ce se cred buricul pămîntului; de cei ce arunca vorbe în stînga şi în dreapta doar pentru a părea altcineva decît cine sunt; de cei ce fac promisiuni fără a conştientiza de responsabilităţile pe care şi le atribuie; de cei ce pretind că nu le pasă de nimic, deşi în adîncul sufletul îi doare; de cei ce îţi pun flori pe urechi şi continuă să o facă.
S-a ajuns prea departe. Toţi mai mulţi tineri încep să abordeze atitudinea de buricism, văzîndu-şi viitorul anume în această stare. Şi totuşi nu înţeleg de ce? De ce să pretinzi că eşti altcineva. DE CE să fii un ipocrit cu două feţe? Nu e corect, în primul rînd faţă de tine. Te minţi pe tine însuţi. Ne-am născut unici şi într-un final am devenit la fel: nişte fricoşi, cărora le e prea teamă să arate cine sunt cu adevărat; prea teamă sa iasă din tiparele acestei lumi banale; prea teamă să gîndească singuri; prea teamă să recunoască greşeala. Şi toate acestea pentru ce? Pentru a impresiona?
Cît de banal sună asta: să nu asculţi muzica care-ţi place, doar pentru a nu fi luat în derîdere de alţii; să nu acorzi un ajuor unei persoane, doar pentru ca îţi pasă mai mult decît ce vor crede prietenii decît sprijinul de care are nevoie în situaţia dificilă în care se află ea; să nu înveţi, doar pentru ca alţii să nu te creadă un fraier; să nu îţi exprimi părerea doar pentru ca e diferită de a altora.
Toate sună banal şi deşi ne dăm seama de aceasta nu schimbam nimic.
Cîtă falsitate şi răutate în această lume.
Suntem capabili de a realiza multe, dar se pare că unii din noi sunt prea ocupaţi să-şi creeze o personalitate falsă, care deja nici nu mai poate fi considerată o personalitate.

Ne e frică cum vom arăta în ochii altora, de noi nici nu ne mai pasă. Suntem pierduţi-pierduţi în propria umbră.
Oameni buni, schimbaţi-vă atitudinea! Respingeţi statutul impus. Protejaţi ceea ce sunteţi. Cu timpul veţi înţelege,şi veţi regreta, însă nu veţi putea schimba nimic.
Nu fiţi indiferenţi faţă de propria soartă.

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu